Hlavní jídla
Čína:
Suroviny:
- 1 lžíce solamyl
- 1/2 kg kuřecí prsa
- 1 lžíce olej
- 1 balíček mražená zelenina na čínu
- koření na čínu
- sojová omáčka
Postup:
Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje, přidáme na kostičky nakrájená,omytá kuřecí prsa a rychle orestujeme.Maso vyjmeme a vložíme do pánve mraženou zeleninu na čínu, dusíme doměkka. Přidáme maso, solamyl rozmíchaný ve vodě, sójovou omáčku, koření na čínu a podle chuti osolíme.Kuřecí čínu se zeleninou ozdobíme nakrájenou čerstvou zeleninou podle libosti a podáváme s rýži nebo s hranolky .
Zapečené flíčky s uzeným masem:
Suroviny:
- 1 kus cibule
- kyselé okurky
- 3 lžíce oleje
- 1 špatka pepře
- 1 špetka soli
- 500g těstovin
- 300g uzeného masa
-
2 vejce
Postup:
Těstoviny vaříme v solené vodě cca 8-11 minut. Mezitím si připravíme pánev s olejem, rozehřejeme, nakrájenou cibuli osmažíme a přidáme na kostičky nakrájené uzené. Osolíme, opepříme. Jakmile budou těstoviny uvařené a maso osmažené, smícháme dohromady a ložíme do zapékací mísy. Mísu pak dáme do předem vyhřáte trouby na 180 stupňů. Zapékáme po dobu 20 minut. Po 15 minut zapékání zalijeme rozšlehanými vejci. Podáváme teplé s kyselými okurkami.